Висадка пророслих зерен вівса – це дуже захоплюючий процес, який дозволить отримати поживний та цінний продукт.
У його складі буде чимало вітамінів різних груп, цінних мінералів та ферментів. Як їх висадити і які правила вирощування культури існують?
Пророщування зерен вівса
Ви можете придбати готовий продукт, а можете проростити зерна самостійно. У другому випадку замочіть зерна вівса у воді на дванадцять годин, щоб процес їх проростання активувався. Потім промийте їх та залиште на ситі, адже так стіче зайва волога. Такі зерна поживніші, а також легкозасвоювані.
Підготовка ґрунту
Коли зерна будуть пророщені, правильно підготуйте ґрунт для їх висадки. Він повинен бути легким і пухким, удобреним і добре дренованим. Ви можете скористатися вже готовим універсальним грунтом або ж приготувати суміш, що складається з піску, торфу та перліту. У посадковій ємності повинен бути хороший дренажний отвір, щоб вода не застоювалася.
Вибір посадкової ємності
Ви можете користуватись різними посадковими ємностями. Це горщики з глини, контейнери із пластику, спеціальні пророщувачі тощо. Вибрана ємність має бути чистою, без сторонніх запахів, добре дренованою. Якщо говорити про її розміри, вони повинні відповідати кількості зерен, які ви збираєтеся висадити.
Висаджування зерен
Тепер можна розпочинати процес висадки пророщених зерен вівса. Їх потрібно рівномірно розподілити по поверхні ґрунту, але не заглиблюйте їх надто сильно. Акуратно придавіть зерна, щоб вони добре прилягали до ґрунту. Між ними потрібно дотримуватися такої відстані, щоб коренева система стабільно розвивалася.
Догляд за пророслими зернами
Коли зерна вівса будуть висаджені, потрібно правильно за ними доглядати. Поливайте грунт регулярно, щоб він був вологим, але не надто мокрим. Зернам необхідно достатньо тепла та освітлення, адже так вони стабільно розвиватимуться. Догляд за ними має бути уважним, щоб вам вдалося отримати хороший урожай.
Збір врожаю
Через п’ять днів після висаджування можна вживати пророслі зерна вівса для харчування. Щоб зібрати врожай, обережно витягніть пророслі зерна з ґрунту та промийте їх. Можете додавати їх у різні страви або їсти просто так. Не варто зберігати пророслі зерна занадто довго, оскільки вони швидко втратить свої поживні властивості.
Всі ці правила дозволять правильно висадити пророщені зерна. Доглядайте за ними, щоб досягти бажаних результатів!